Мариана Ван Зелер: Сивата икономика всъщност съставя половината от глобалната търговия

За да осветли напълно света на мафията Ван Зелер се опитва да стигне максимално близо - използва скрити камери, посещава различни техни терени и се среща очи в очи с лидерите им

"Сивата икономика" е половината от глобалната търговия". Това ще чуете да казва изключителната разследваща журналистка Мариана Ван Зелер.

Ди Джей Ексклузив, който пее за изскачащите отвсякъде пари, е един от най-популярните изпълнители в страната си. На Монтего Бей в Ямайка музиката като неговата се е превърнала в част от масовата култура. Тук се разгръщат едни от най-големите телефонни измами, наркотрафикът процъфтява, а лотарийните и финансови схеми са обзели ежедневния живот на обикновените хора. До степен властта преди време да обяви извънредно положение.

Профилът и на престъпниците, и на хората, в които се целят, е ясно очертан. Казва го журналистката Мариана Ван Зелер, която от 15 години преследва трафикантите по целия свят.

За да осветли напълно света на мафията Ван Зелер се опитва да стигне максимално близо - използва скрити камери, посещава различни техни терени и се среща очи в очи с лидерите им.