Новият парламент: Георг Георгиев и Лъчезар Борисов от ГЕРБ - СДС

Мария Цънцарова разговаря с тях във видеото

В студиото на "120 минути" са представители на политическата и гражданската квота на коалиция ГЕРБ - СДС. Двамата кандидати за депутати са Георг Георгиев и Лъчезар Борисов.

Георгиев отново обяви, че разпространяваната в социалните мрежи информация, че ГЕРБ раздава пакети с храни като част от предизборната си кампания, е фалшива новина.

„Тази инициатива е от миналата година. Да, ГЕРБ подпомага социално слаби хора, хора в неравностойно положение. Ние организираме подобни доброволчески акции, събираме средства. Това е смисъла да бъдем общество“, уточни Георгиев.

 Той призна, че не е запознат с кампанията, която организира кандидат-депутатът на ГЕРБ Сашо Савов в Хасково, но е сигурен, че тя е съгласувана с централата и не противоречи на законите за провеждане на предизборна кампания.

Лъчезар Борисов пък обясни казуса с отварянето и затварянето в рамките на няколко часа на големите нехранитерни магазини над 300 кв./м.

„Това не е нито отваряне, нито затваряне. Имаше указания, които трябваше да дадат тълкуване на думичките „нетна търговска площ“. Оказа се, че някои от секторите не го разбраха това. И с оглед на това да има равнопоставеност и яснота взехме решение, че тези указания ще бъдат отменени, защото реално този 10-дневен срок на противоепидемичните мерки приключва“, обясни министърът на икономиката.

Мария Цънцарова разговаря с тях във видеото.