Новият парламент: Георги Михайлов и Ирена Анастасова от БСП

В студиото на "120 минути" са кандидатите за депутати от БСП Ирена Анастасова, водач на листа в Ловеч и Георги Михайлов, водач на листата на БСП в Благоевград.

Двамата говориха по актуални теми.

Според Георги Михайлов коронавирусната инфекция не е особено опасна. „Това го казват от СЗО. Особено опасните инфекции имат два белега – ако се разболееш, то неминуемо е сериозно. Другият белег е висока смъртност“, уточнява Михайлов.

По думите му здравната криза в момента е причинена от това, че вирусът е непознат в света.

На въпрос дали казва подобни неща за пандемията на своите избиратели, Михайлов коментира, че „не правят послания за коронавирусната инфекция“.

Той обобщи действията по време на пандемията у нас като катастрофални в две направления – ваксинацията и смъртността.

Според Ирена Анастасова държавата ни няма как да не се съобрази с ЕС за ваксините, но всяка отделна страна членка има право да поръча и внесе други препарати.

Правосъдие

„Правосъдната система се нуждае от реформа. Всичко, което ни предложи ГЕРБ е псевдореформа“, заяви Ирена Атанасова по темата правосъдие.

По думите й прокуратурата вече е показала, че се впуска в политически акции.

Относно летните протести Анастасова добави, че БСП е била на площада при хората. Тя категорично отрече, че левицата е подкрепила правителството на ГЕРБ, оставайки в парламента през лятото.

Тя добави, че тогава партията се е допитала до избирателите и затова са останали.

Анастасова обобщи приоритетите на БСП като важни за състоянието на страната и обществото. По думите й левицата ще се съсредоточи най-вече върху младите и младите семейства, и възрастните.

Михайлов обобщи приоритетите на БСП в сферата на здравеопазването – по думите му е нужно бързо регионално развитие на звената в здравето.

Мария Цънцарова разговаря с тях във видеото.