Съдия Ноцков: Един от страховете на Байдън е, че не иска първите 100 дни от мандата му да са засенчени от импийчването на предишния президент

Възможно ли е Тръмп да бъде показно отстранен от власт в седмицата, след която така или иначе той трябва да я предаде на Байдън?

Възможно ли е Тръмп да бъде показно отстранен от власт в седмицата, след която така или иначе той трябва да я предаде на Байдън? 10 дни преди изтичането на мандата му в САЩ се заговори за импийчмънт. Каква би била целта на този изненадващ ход, от Чикаго се включва съдия Симеон Ноцков.

"Може да има разследване, да се повдигнат обвинения, но най-вероятно няма да има криминални последствия за щурма на Капитолия". Това заяви в предаването „120 минути“ съдия Симеон Ноцков.

„Легалният въпрос е дали неговите думи преди щурмуването на Капитолия са подтикване към бунт. Делото, което контролира този случай, е от 1969 г. и въз основа на него повечето върховни съдии биха заключили, че е бил безразсъден, но не, че е имал точните намерение за това, което се е случило“.

По думите му, един от страховете на Байдън е, че не иска първите 100 дни от мандата му да са засенчени от импийчването на предишния президент.