.

Силата на книгите в трудни времена

Издателите Виктория Бисерова и Жаклин Вагенщайн се опитват да спасят духа ни чрез словото

Докато лекарите на първа линия се борят да ни спасят от болестта-загадка, издателите Виктория Бисерова и Жаклин Вагенщайн се опитват да спасят духа ни чрез словото.

Жаклин Вагенщайн стои зад инициативата #НавънКъмСебеСи на "Аткракция" – български актьори изпълняват емблематични монолози.

"Това е една акция за символично спасение на духа. Посланието е, че ние в момента сме прибрани в себе си. Погледнали сме навътре в себе си. Именно затова избрахме монолози, които са една форма на разговор със себе си. Искаме да приканим хората в един диалог дори зад праговете на домовете им", каза в предаването "120 минути" Жаклин Вагенщайн.

Виктория Бисерова е част от кампанията #ЗаДаЯИмаКнигата – "Купи 1 книга". Тя обедини хора, участващи в създаването на книги у нас. Инициативата е призив към читателите в цялата страна – да помогнат на книгата днес, за да я има утре.

"Лично за мен книгата винаги е била спасение и мен книги са ме намирали в точния момент и смятам, че в момента имаме нужда от това спасение, защото книгите ни помагат да попадаме в различни светове и да се срещаме с различни герои. Освен това в момента книгите са много важни за самопомощ и за обучение и нови знания. Това беше поводът да създадем кампанията "Купи 1 книга", каза Виктория Бисерова.