Тихомир Георгиев-Боксьора с истината за едно убийство

Румяна Попова с ексклузивно интервю с една от крими легендите у нас - Тихомир Георгиев-Боксьора

Тихомир Георгиев е човек с дебело криминално досие, продължителна кариера в ъндърграунда и много лица. Най-разпознаваем е с прякора си Тишо Боксьора. Разследващите го определят като бияча на мафията. Пострадалите от наказателните му акции наркодилъри го наричат Касапина. Осъден е на 15 години затвор за убийство. Бил е защитен свидетел по делата на Златимир Иванов - Баретата и братята Красимир и Николай Маринови, известни като Маргините. Подсъдим е заедно със Стефан Бонев - Сако за участие в банда за разпространение на наркотици.

Тихомир Георгиев-Боксьора е сред легендарните кримигерои у нас и сред вип подсъдимите на специализирания съд. В момента е най-известният затворник в общежитието в Самораново, където е преместен преди година.

„Поради присъдата, за която съм осъден за убийство – има роднина на убития, който работи като полицай в Казичене, и имаме несъвместимост. И затова ме изпратиха в Самораново, че е най-близко до София“, обясни Тихомир Георгиев.

Дал е няколко интервюта, но за първи път говори за престъпленията, наказанията и изкуплението. Най-тежката му присъда - 15 години затвор, е за убийството на Емил Герасимов-Черния през 2007 г. в Момин проход.

- Получих информация, че въпросният убит Емил Герасимов – на него му е платено да ликвидира малкото ми дете. И аз тогава бях пред дилемата да го предотвратя и да вляза в затвора, или да го оставя и отново да погребвам семейство, защото съм погребал едно. За целта си взех телефон, взех си чисто нова карта. От зала „Фестивална“ се обадих на въпросния Емил Герасимов, казах му – Емиле, знам, че си взел поръчката. Върни поръчката, ако обичаш и после ще си останем добри познати, защото приятели не можем да бъдем никога повече. И той ми отговори – кръв повръщам, пари не връщам. И след втория ден, аз го елиминирах. Това е. За поръчката - гаранция е взел около 100 000 лева“, разказа Тихомир Георгиев.