Десислава Атанасова: За последните 30 г. будители са стожерите на демокрацията

Има ли будители в политиката, какво е състоянието на премиера Бойко Борисов и кои експерти ще работят с депутатите за проект за нова конституция?

Нова Конституция се приема само от Велико народно събрание, не от настоящият състав на народното събрание, то единствено може да вземе решение за свикване на ВНС и разпускане на сегашния парламент, посочи в предаването „120 минути“ депутатът от ГЕРБ – Десислава Атанасова. Тя е и председател на временната комисия за промените в конституцията. 

За работата на комисията Атанасова обясни, че от създаването си до сега е имала едно заседание, но предстои да се организират онлайн дискусии, кръгли маси и обсъждане на законопроекта за промени в Конституцията. „В настоящата обстановка е недопустимо и невъзможно да се проведат заседания, с оглед на факта, че пандемията наистина взема жертви“, каза Десислава Атанасова.

Тя уточни, че имената на конституционните експерти, които са приела да работят в комисията, първо ще бъдат представени в нея, а след това ще бъдат обявени публично. Бившият министър на правосъдието Данаил Кирилов не е сред тях, те са общо около 10 човека, отбеляза Атанасова.

„Не се опитваме да играем игра, предложихме няколко ключови неща – промяна в Конституцията и рестарт на държавата, промяна в политическата система. Такива въпроси бяха поставени в първите дни на протеста“, каза още Десислава Атанасова.

Последни