Ген. Димитър Владимиров: Има политик, охраняван и от НСО, и от частна охрана

НСО беше превърната в деформирана служба, смята бившият началник на НСО

В края на 2019 година станахме свидетели на нещо като сблъсък между президента Румен Радев и лидера на Движението за права и свободи Карадайъ на тема НСО. Ключовият въпрос е може ли държавната структура за охрана на важните хора у нас да се превърне в държавно-частна?

"При нас нещата започват да се изкривяват. Има комисия, която трябва да определя степента на застрашеност. В тази комисия влиза председателят на ДАНС, началникът на Националната служба за охрана и главният секретар на МВР. Те, на база на сигнали и анализи, определят лицата, които трябва да се охраняват", поясни в пердаването "120 минути" ген. Димитър Владимиров, бивш началник на НСО.

"Службата беше на много високо ниво, благодарение на политиците, които служеха на уместни началници на НСО. Службата от реформирана и призната в цял свят се превърна в деформирана служба", смята той.

"Когато службата за охрана поеме някое лице, за да осигурява сигурността му, всичко, което върши, го върши с наличната техника и с техническите средства, които са осигурени от службата за тази цел", отбеляза ген. Владимиров.

Вижте във видеото целия разговор с ген. Димитър Владимиров.