Иво Недялков за списъка за милиони: Правена е някаква рекапитуалция на хора, на които може да се разчита, кои зад граници, кои са тука

Според бизнесмена списъкът е правен не за един ден, а няколко месеца

Списъкът с имена, срещу които и суми с пари, който разпространи прокуратурата, вероятно е правен не за един ден, а няколко месеца. Това коментира в студиото на „120 минути“ бизнесменът Иво Недялков.

При разследването на схемата с опасни отпадъци разследващите намират в дома на един от обвиняемите записки с имената на българи, известни с бизнеса и благосъстоянието си. Записани са над 40 имена, а срещу тях суми - между 20 и 650 милиона. Част от хората вече не са между живите. Списъкът е намерен в дома на А.Б. Един от разследваните е бизнесменът Атанас Бобоков.

Вероятно е правен през 2004 г., според имената, които присъстват в него.

„Правил го е човек, на когото не му се е налагало да пише често. Правена е някаква рекапитуалция на хора, на които може да се разчита, кои зад граници, кои са тука“, коментира още Недялков.

Финансова схема като се прави, обикновено се пише такъв списък, добави той и поясни, че е виждал подобни по време на приватизацията.

Последни