Проф. Костадин Ангелов: Очаквам до края на годината да приключим ваксинационната кампания и да обхванем 70% от българското общество

Здравният министър се чувства добре 7 часа, след като стана първият имунизиран срещу COVID-19 у нас

Няма никакъв проблем с това бусове за хранителни продукти да возят първата партида COVID ваксини у нас, но следващите доставки ще се извършат с хладилни камиони на производителя на препарата „Пфайзер“ и количествата ще отидат директно в специалните фризери на отговорните здравни инспекции в страната. Това обясни в ефира на bTV здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов.

Той отново нападна авторите на иронични коментари кренвиршите, с които бяха брандирани ангажираните вчера товарни автомобили, като подчерта, че шегите „разколебават и докосват страховете на българските граждани“.

„В този живот остава това, което сме направили, не остават коментарите за това, което сме направили“, отсече проф. Ангелов, като обясни, че термографът е доказал, че не е имало нарушения на температурния режим, а освен това кашоните с ваксините са имали сух лед, който да ги поддържа.

Той не пропусна да отбележи, че частни компании помагат и на други правителства, но значително по-голямата доставка в началото на следващата година ще бъде поета от хладилни камиони на производителя на ваксината. Към момента това е само „Пфайзер“, но в началото на следващата година се очаква да се включи и „Модерна“ със своя продукт.

„Очаквам до края на годината да приключим ваксинационната кампания и да обхванем 70% от българското общество“, обяви Ангелов.

Последни