.

Тодор Батков: До 2010-а бяхме независими от политическата конюнктура

Издръжката на "Левски" ми струваше 47-48 милиона, отбеляза той

"В момента съм адвокат, имам сериозни проекти и юридически въпроси, по които говоря. Опитвам се да си преструктурирам бизнесите, имам два големи проекта, които движа. Продължавам да живея с футбола, но вече в по-ново качество – като един от многото футболни фенове, обичащи "Левски", каза Тодор Батков в предаването "120 минути".

"Истина е, че участвам в собствеността на няколко кораба за насипни товари. Отделно си правя проекта в Белослав за изграждане на пристанище с регионално значение, търговско. Корабоплаването не е водещо. Финансов инвеститор съм", допълни той.

Пред водещия Светослав Иванов бизнесменът коментира срещата между премиера Бойко Борисов и собствениците на водещите отбори. Батков призова за честна игра и сподели, че според него съдийството в полза на силните продължава да бъде основен проблем. Той обаче е на мнение, че няма натиск над реферите, а те сами избират да работят така.

"Такава среща имаше през 2002 или 2003 г. Тя бе инициирана от Васил Божков, тогава собственик на ЦСКА. Аз участвах в тая среща. Наистина говорихме открито, бяхме всички силни хора в клубовете от "А" група. Стиснахме си ръцете и общо взето около 3 месеца издържа уговорката. Тогава пак имаше голям натиск върху съдии. Имаше сателитни отбори на големите. Даваха се мачове, скачаха срещу противниците", коментира той.

"Сега, предполагам, проблемите са същите. Все пак има какво да се желае от съдийството, бе бих казал, че е безпристрастно. Гледайки големите отбори, винаги подкрепата е за един определен - 8-кратния шампион "Лудогорец". Това е публична тайна. Гледах Суперкупата. Сега защо трябва да отменят гола на "Локомотив"? Той си беше чист редовен гол. Нека пък един път да не вземе купа "Лудогорец"... Какво толкова ще се случи? Аз предполагам, че дори Домусчиев няма пръст в това. Мисля, че сами се натягат съдиите. Това е моето чувство. За да са със силните на деня... Една българска черта типична", допълни Батков.