Влади Караджов съветва как да полагаме шумоизолация

По-малко шум и повече комфорт на живеене за Вас!

Подовата шумоизолация може да осигури намаляването на ударния шум с до 31 dB. Това повишава комфорта на живеене както за обитателите на дома, така и на техните съседи.

Подовите шумоизолационни системи, възпрепятстват разпространението на ударен шум в конструкцията на сградата. Преди да започнем полагането, трябва да сме подготвили основата за работа. Тя трябва да е здрава, равна и чиста. Ако смятате, че основата има нужда от изравняване, то можете да използвате саморазливна подова замазка weberfloor 4010.

Едно от решенията на Weber за редуциране на ударен шум е тънката шумоизолационна мембрана weberfloor 4955. Дебелината на продукта е само 2.5 мм. Положена със замазка от 7 см, тя редуцира ударния шум с 23 dB. Това решение е подходящо за реновиране на стари сгради с ограничена височина на помещенията. Важно предимство на тази система е лесното полагане благодарение на вградената лепенка за закрепване на две съседни парчета. Допълнителен плюс е фактът, че продуктът е подсилен срещу нараняване по време на изпълнение на замазката.

При търсене на добри топлотехнически показатели на помещенията, много добро решение е комбинирането на топло и шумоизолация с продукта две в едно – weberfloor Comfort Lite.  Тя е лесна и бърза за полагане, подходяща е за подово отопление и осигурява максимален комфорт на живеене. За разлика от стандартните топлоизолационни плочи, не е необходимо да се лепи за основата и по този начин пести време. Предлага се в две дебелини – 30 мм и 50 мм, като със замазка от 70 мм, намаляват шума с до 25 dB, а коефициентът на топлопреминаване е ʎ=0.042 W/mk. При преминаване на тръби, шумоизолацията може да бъде изрязана и комбинирана с по-тънък продукт.

При полагането на шумоизолацията, тя трябва да бъде непрекъсната. За да се избегне прехвърляне на ударния шум към стените и колоните, те се облепят в основата си с лента от същия материал.  

След полагането на шумоизолацията, е необходимо да я защитим като я покрием с плаваща замазка. Tя трябва да бъде направена с дебелина по-ниска от акустичната лента по стените, за да се предотврати разпространението на звука по тях.

Плаващата армирана замазката може да направена с weberfloor basic или отново със саморазливна подова замазка weberfloor 4010.