.

Как се създава една песен и как се прави хит?

Творчески лагер в Боровец учи нашите изпълнители

Четири малки дървени къщички до ски пистата в Боровец са превърнати в звукозаписни студия. Шест дни в природата и пълна изолация са достатъчни за създаването на десетки хитове. А равносметката е над 20 песни, излезли от ума и душата на 16 творци от 4 европейски държави.
Румънецът Крис Трейс или "Моноар" от няколко години е познат като автор на международни хитове. Автор е и на парчето на Дара "My time" и на най-новото на Павел и Венци Венц - "Амнезия". За да пробият навън обаче нашите изпълнители трябва да пеят задължително на английски, смята Моноар.

"Тук сме се събрали хора, които правим това, което обичаме. Не си мислим: о, задължително трябва да създадем хит! Може би единия ден ще направим песен, може би на другия ще направим по-добра и може би някоя ще стане хит, но никой от нас не знае това и не може да го предвиди", споделя румънският хитмейкър.

А музикалният продуцент и организатор на лагера – Саня Армутлиева споделя, че си мечтае българска музика, автор или артист да прескочи границите на България.

"България е един много малък пазар, а в същото време отглеждаме някакви талантливи хора. Те рядко получават възможности. Чувствам се в позиция да създавам възможности за талантливи хора."

Кога да очакваме първата песен, създадена по време на творческия лагер, предстои да разберем.