Люси Дяковска: За мен мюзикълът е най-комплексното сценично изкуство

Люси Дяковска участва в "Най-доброто от Андрю Лойд Уебър"

"За мен мюзикълът е най-комплексното сценично изкуство. Там се изисква много като таланти. Изисква се не само добра двигателна техника, а и много добри качества като танцьор за много роли, много добри актьорски качества. И, разбира се, специфични гласови качества. Всеки мюзикъл има различна специфика. Но основното е характери. Това, което носиш в себе си, дали ще пасне върху ролята. В този концерт ще бъдат събрани откъси от четирите най-популярни според мен произведения на Андрю Лойд Уебър: "Фантомът на операта", "Котките", "Евита" и "Исус Христос Суперзвезда", споделя Люси Дяковска.

Интернационалната мюзикъл сензация "Най-доброто от Андрю Лойд Уебър" ще гостува за първи път в България на 15 май във Варна и 16 май в зала 1 на НДК в София.

Вижте и срещата с норвежката звезда Ингве Гасой Ромдал. Той започва да се занимава с музика едва на 7, като свири на цигулка и виола, на различни духови инструменти и на орган. На 18 Ингве започва да учи в Норвежката консерватория и почти веднага стъпва на голямата сцена в мюзикъла "Алиса в страната на чудесата". Следват главни роли и хиляди представления в десетки мюзикъли. Изиграл е най-значимите герои на Андрю Лойд Уебър - Раул във "Фантомът на операта", Че в "Евита" , Гас в "Котките" и Исус в "Исус Христос Суперзвезда".