Триумф в художествената гимнастика

И още: Григор Димитров потвърди, че е с Лолита Османова

България спечели пълен комплект медали - златен, сребърен и бронзов на финалите на отделните уреди при девойките на Европейското първенство по художествена гимнастика в Киев. Това е първа европейска титла за България след 25-годишна пауза. Още по-трогателно обаче беше обръщението на младите гимнастички след огромното им постижение.

И още един жест към медиците от страна на Мелания Тръмп, която ще прекара последната си Коледа в Белия дом.

Предстоящите празници явно ще бъдат щастливи и много красиви за Григор Димитров, който потвърди, че е с Лолита Османова. След известно време на спекулации, българският тенисист публикува стори в Инстаграм, а на снимката е прегърнал русокосата красавица.

А ние се връщаме към далечния 1 декември 1953 г., когато 27-годишният Хю Хефнър публикува първия брой на списание Playboy. Първото "момиче на месеца" на изданието е самата Мерилин Монро.

И за още един фурор, но в музикалния свят. "Пинк Флойд" пускат на пазара своя албум "The Wall" на 30 ноември 1979 г. Едноименната песен носи световна слава на групата и се превръща в символ на бунта на няколко поколения. Албумът остава в списъка на най-продаваните албуми цели 14 години.

И на финала се връщаме към предстоящите светли празници, по повод на които е изпратен и първият смс в света. Това се случва на 3 декември 1992 г. Инженерът Нийл Папуорт използва компютър, за да напише "Весела Коледа".