В света на сватбените рокли с дизайнера Радослава Лазарова

Цвят слонова кост, нежна дантела, ръчно бродирани елементи и 3D елементи - това са част от най-актуалните тенденции при сватбените тоалети за дамите

Цвят слонова кост, нежна дантела, ръчно бродирани елементи и 3D елементи - това са част от най-актуалните тенденции при сватбените тоалети за дамите. Напластяването на материи в полата, прозрачността на плата, създаващ ефект тип "гола рокля" и дългите шлейфове са сред най-изисканите желания на най-претенциозните булки.

Но има и такива, на които няма как да се угоди.

Радослава Лазарова е второ поколение дизайнер. Родителите й са основатели на известен бранд за официални тоалети в Смолян. Радослава казва, че именно работата на майка й и баща й я вдъхновила да продължи семейния занаят.

"Истината е, че с моите родители сме прекарали страшно много моменти в пътуване по изложения и ревюта. Не ми е чудно това, което ми се случва, не ми е ново. Спомням си даже как като мъничка от парцалите, които оставаха след булките, си събирах буквално материи, за да изготвя на моята кукла Барби рокли. Един от най-съкровените ми мигове е, когато майка ми изработваше една булчинска рокля за една много специална дама и тъй като ние наистина работим и денем и нощем, няма да забравя как много исках майка ми да се прибере, очаквах я вкъщи, баща ми казваше: тя има още работа, аз го помолих да ме заведе при нея и когато видях блясъка от кристалчетата, които инкрустираше върху роклята, страшно много се развълнувах, опитах се даже да й помогна. На следващия ден булката се разплака като си видя роклята, може би тези моменти запалват страстта у творците и децата да подражават на родителите си", разказва тя.