.

За първи път в България мюзикълът "Клетниците" ще бъде поставен на българска сцена

Премиерата е на 6 декември, а в главната роля - тази на Жан Валжан, влиза Владимир Михайлов

За първи път в България най-популярният мюзикъл в света - "Клетниците", ще бъде поставен на сцената на Софийската опера и балет. Премиерата е на 6 декември, а в главната роля - тази на Жан Валжан, влиза един музикант, актьор, певец и баща на 3 деца.

Фантомът на операта, Симо Влаха, любовник на Салма Хайек, Юда, а сега и Жан Валжан. Той има много лица и непоколебима същност. Владимир Михайлов е музикант, част от групите "Сленг", "Риуайнд" и "Екуинокс", с която ни представи на "Евровизия". Но и актьор, превъплътил се в едни от най-желаните мъжки сценични образи. 
Влюбен е в мюзикъла, няма актьорско образование, но има 15-годишен опит в различни кино и музикални продукции.

Преди две години го гледахме в българския филм "Възвишение" по романа на Милен Русков и американския "Септември в Шираз", където си партнира с Ейдриън Броуди и Салма Хайек. Тази година грее в мюзикълите "Фантомът на операта" и "Клетниците".

"Точно това съм си мечтал като дете. Даже си спомням бях доста малък, обаче някой ме пита: "Добре, ти какъв искаш да станеш като пораснеш? Казах: актьор, китарист и певец". Тези три неща. Повечето хора ще кажат: "А, той не е завършил НАТФИЗ", ами, да, не съм завършил, но аз се старая всеки път, когато съм сред колеги, да слушам внимателно, да се вглеждам в това как работят на снимачната площадка, да следя процеса. Освен това аз се самообразовам в движение, вярвам, че това е един огромен занаят, който се учи до живот, аз нямам голям его и самочувствие, че съм голям актьор, просто се старая да си върша работата и я върша вече 15 г. в киното.", разказва Влади.