.

Баща не може да вземе детето си, осиновено от гей двойка в Холандия

Не пропускайте епизода на "Карбовски: Втори план" в събота от 18 часа по bTV

През месец юни Мартин Карбовски ще покаже поредица от предавания за българските деца. В Деня на детето в "Карбовски: Втори план" ще видите историята на един баща, чието дете е откраднато от Холандия. Един българин не е виждал своя син вече пет години, защото чужда държава е решила, че за българчето е по-добре да живее не в родината си с биологичния си баща, а в приемно семейство - гей двойка чернокожи мъже.

"Има една тема, която вълнува всички българи в момента. Това е темата "Стратегия за детето", децата, демография. Това е поредният родител, който не може да си прибере детето от чужбина. Съдът е дал правата на него след смъртта на майката. В Холандия обаче има институция, която има право да не признае решението на съда и да наложи собственото си решение да разпредели детето в семейство, в което тя реши за правилно", разказа Мартин Карбовски.

"Този баща е изключителен пример за това как един човек се изправя с цялата си мъка срещу една добре смазана машина. В България няма орган, който да обедини Агенцията за закрила на детето, МВнР, МВР, социалните, за да може да се противопостави на това, което се прави в чужбина", каза Карбовски.

Детето е оставено в това семейство, защото бащата е бил разведен с майката, а по това време майката живее в Холандия.

Не пропускайте епизода на "Карбовски: Втори план" в събота от 18 часа по bTV.