Проект: Изгубено детство - Сузанита след наркотиците (2 част)

Приказки за пораснали деца или колко е лесно да станеш наркоман, преди да станеш голям

"Преди време заведох певицата Сузанита на гости на най-свежите баби в републиката - бабите от Горно Драглище. Исках с тях и със Сузанита да анализираме разликата между поколенията, да срещнем световете. Защото световете на Сузанита и бабите са различни. Дори и не подозираме колко са различни. По-късно обаче Сузанита ми се обади, за да каже, че е постъпила в клиника за лечение на зависимости и веселото предаване няма да е толкова весело вече. Двата свята, които сравнявах, се раздалечиха тотално. Нямаше как да обясним, дори на бабите, какво е това клиника.

"Днес ви показваме срещата на двата свята частично. След това следват самопризнанията на една седемнайсетгодишна българска певица, малка звезда вече, жертва на наркотиците - което е много трудно да се осмисли. Филмът се посвещава на всички, които си казваха "Знаех си аз!" - анонсира Мартин Карбовски.

"По данни на Националния център по обществено здраве за първите три месеца на 2020 година 334 деца са постъпили в болница, заради отравяне с психоактивни вещества. Единствено за Сузанита правим филм, а те са 332. Двеста от тези случаи касаят деца под 15 години. Това е накратко сухата статистика. Другото ви го казва Сузанита - че едва на 17 едно дете успява да загуби надежда и желание за живот. Кой е виновен? Ще ви кажа веднага - либералното възпитание. И колкото и да не е удобно да го кажа, не мога да го избегна - за всичко са виновни винаги родителите. Защото между бабите и дилърите стоят само родителите." - коментира водещият на "Втори план". 

Вижте разговора със Сузанита и нейната майка Шенай Мурад.