.

Проект: Семена - Донорството на сперма като житейска мисия (1 част)

Как у нас се решава проблемът с даряването на семенна течност и как това се прави в Холандия?

В България над 250 хиляди двойки имат репродуктивни проблеми. Смята се, че при близо половината от тях проблемът е у мъжа. В новия епизод на предаването Карбовски ще отиде в единствената клиника у нас, която работи с български репродуктивен материал, с желанието да стане донор. Оказва се обаче, че българските мъже нямат културата да даряват и да помагат на други българи в нужда, а семенната течност, която се използва за изкуствено осеменяване у нас, е внос от Дания.

На запад журналистът ще срещне зрителите на bTV с най-успешния биологичен родител на Стария континент. Той е на 42 години и към момента на интервюто е помогнал за създаването на почти 100 деца. Заниманието си нарича „частен донор-осеменител” и всичко, което прави, е да помага на бездетни хора да се сдобият с поколение. 

Колкото и забавно-срамежливо да звучи това за някои – проблемът у нас е сериозен: „Какви мъже гледам по улицата - обаче вместо в чашката, бъдещето на нацията отива в канала”, роптае Карбовски, осъзнавайки проблема, който касае около половин милион българи.

Коментирай
публикувай
 • ra4eto17

  Нещата в България и чужбина са пълна противоположност. Само плашите народа с такива репортажи, всъщност даряването трябва да е акт на добро дело, да помогнеш на някой в нужда. В България има контролен орган , следящ доста стриктно донорите - максимум 5 живородени деца включително собствените, като това не означава че всеки стига лимита. Със сигурност мога да кажа, че половината репродуктивни центрове в страната работят само с българските донори. Погрешно поднесена информация! И после се запитайте защо няма желаещи да стават донори, като плашите с подобни репортажи.

 • pavkata003

  Най-противната телевизия в България е БТВ. Старческата телевизия!

 • pavkata003

  Боклукджийската БТВ-Босфор ТВ и този неописуем глупак Карбовски. Ми дарявай ти бе,кажи и на гейовете в *** да дават клетъчен протеин. Противна,гнусна,мръсна,долна телевизия. Западнала!

 • paloma_20

  И в малката ни държава, как ще се предпазят от кръвосмешение в следващото поколение? Не само, че даряването на сперма не е морално, то е опасно!