.

Проект: Свободна мрежа? - Актуализиране на представите за модерния свят (2 част)

Фази и епохи на не/свободата

Възможно ли е да бъдат "убити" определени думи в социалните мрежи и реално или фалшиво е свободното говорене?

В този епизод са събрани напълно различни хора.

Рап певицата Диона беше блокирана в социалните мрежи, след като качи видео, в което изказва мнение за узаконяването на третия пол. В последствие видеото беше изтрито и забранено.

Пол Найденов се определя като мъж, но е роден от женски пол, живее с жена и е баща - човек, на когото е трудно да поставиш етикет т.е. представител на третия пол.

Вижте гледните точки на двамата във видеото с коментар от Мартин Карбовски.

Коментирай
публикувай
  • annetaz

    В това предаване/ видео се разказва за ограниченията по отношение на различните. Но не са само те. Същото важи и за емигрантите, за мюсюлманите и джамиите, които стават все повече в Европа. А аз лично имах проблем заради хората с увреждане. Бях написала, че някои от тях имат таланти и желание да работят, но, ако всички бъдат принудени, това ще се превърне в сериозен проблем. Защото не са в състояние, защото не бива да бъдат измъчвани и че целта е да се спестят пари. За това ме докладваха и блокираха от ФБ. Какво лошо бях написала? Всичко беше обективно и със съчувствие към страдащите. Защото виждах децата с протестиращите си майки в количките. Някои не можеха да си вдигнат главиците, беше мъчение. Кой може да ме убеди, че някога и някак те ще са в състояние да се грижат и за себе си? Кого се опитват да лъжат и защо обществото не си дава сметка, че трябва да носи тази отговорност? И какво стана от тази реформа, заради която ме донесоха и блокираха? Стана точно това, което си мислех. Та искам да запитам: Кой всъщност мрази хората с увреждане? Подобни изводи могат да се направят и за друго. Как много политици обичат мюсюлманите и бежанците, но правят така, че в държавите им да има войни и жертви. И въобще не поемат отговорност за това и не решават проблемите на тези хора. Ами различните? Ако не бяха тези измишльотини с няколкото пола, бракове, паради, кой реално се интересува вече от сексуалните предпочитания на другите? Нищо не пречи на тези т.нар. различни да си живеят живота, както им харесва. Кой ги кара да правят демонстрации и да дразнят останалите с каква цел? От грижа и обич ли и това?