Антония Първанова: Паниката е за слабите хора

Какво се случва с пандемията, остават ли опасностите след този здравен, социален и психологически трус, който преживяхме?

Премиерът бойко Борисов обяви, че всички здравни мерки, свързани с борбата с коронавируса, отпадат. В студиото на "Лице в лице" е д-р Антония Първанова с равносметката - какво се случва с пандемията, остават ли опасностите след този здравен, социален и психологически трус, който преживяхме.

"Аз се разболях от COVID-19, двете ми дъщери и техните годеници се разболяха от COVID-19. Не ме питайте как се лекуват четирима души във Великобритания по телефон, как се изпраща кислороден апарат, как температурата им става от 42 на 34 градуса и какво означава това за една майка. Знам какво значи да не можеш да направиш нищо и да се чувстваш безсилен. И въпреки всичко не загубих нито куража си, нито силата и присъствието на духа да казвам на другите хора "Не се страхувайте, има изход!". Паниката е за слабите хора, силните хора, дори и да страдат вътрешно, знаят как да продължат напред, да не плашат другите, да ги водят и да им помагат."

Вижте целия разговор във видеото.