Д-р Атанас Атанасов: Проверките в Александровска болница са одити, които ръководството на болницата поръча

По думите му те са направени от независими външни експерти, които са имали задача да дадат обективна картина на търговското дружество

„Проверките в Александровска болница са одити, които ръководството на болницата поръча. Обикновено всяко ново ръководство стартира с ориентиране в ситуацията. За да разберем какво намираме, възложихме одити“, заяви в предаването „Лице в лице“ Атанас Атанасов - изпълнителен директор на УМБАЛ „Александровска“.

По думите му те са направени от независими външни експерти, които са имали задача да дадат обективна картина на търговското дружество.

Финансовото състояние е катастрофално, тъй като счетоводната загуба надхвърля 70 млн. лева, а просрочените задължения надхвърлят 35 млн.

Това са тревожни данни, които поставят ръководството на лечебното заведение в сериозно предизвикателство как да бъде спасена от преустановяване на дейността тази толкова важна болница.

„Проблемите са много, те са свързани както с управленски решения, така и със самия модел на финансиране на системата“, обясни д-р Атанас Атанасов.

Той заяви, че няма да се съкращава 50% от персонала, нито ще се съкращават на 50% леглата в болницата.