Д-р Цветелина Спиридонова: Огромна част от пациентите с хронично обострящи се заболявания не могат да намерят адекватно лечение

Клиничният ресурс е ангажиран главно в COVID отделенията, няма "чисти болници", в които пациентите спокойно да отидат и да потърсят съответната помощ, обясни тя

В Пазарджик две родилки с коронавирус родиха здрави бебета миналата седмица.

Гост в предаването "Лице в лице" е д-р Цветелина Спиридонова, управител на МБАЛ "Хигия", Пазарджик  - болницата, в която майките и бебетата бяха спасени.

"Родилките бяха доста изплашени. Едната беше дори със забавяне в лечението на COVID инфекцията поради липсата на PCR тест навреме. Нас това също ни забави, но в крайна сметка всичко завърши добре и сме много щастливи от това", каза тя.

"Оказва се, че огромна част от пациентите с хронично обострящи се заболявания не могат да намерят адекватно лечение в момента. Клиничният ресурс е ангажиран главно в COVID отделенията, няма "чисти болници", в които пациентите спокойно да отидат и да потърсят съответната помощ. На практика те изчакват критичния момент на тотална спешност, за да могат да постъпят някъде в даден момент", коментира д-р Цветелина Спиридонова.

Вижте във видеото целия разговор.