.

Д-р Поли Карастоянова: Не бихме могли да правим разлика между български и чуждестранни туристи, защото тя би била дискриминационна

Туризмът има нужда от промяна на мащаба както на финансиране, така и на управление, смята тя

Парламентът реши концесиите на плажовете да се дават от Министерството на туризма. Това предизвика буря в Сградата на съединението.

"Беше чут разумният глас на бизнеса. Още на 19 февруари, с писмо до премиера, до министъра на туризма, до председателя на народното събрание и ресорните комисии, поставихме въпроса за необходимостта от промяна. Уредбата на тези процедури е от Закона за концесиите, където те попаднаха поради една недомислица, а всъщност следва да бъде върната там, където е тяхното систематично място - Законът за устройството на Черноморското крайбрежие", каза д-р Поли Карастоянова, изпълнителен директор на сдружение "Национален борд по туризъм", в предаването "Лице в лице".

"Не бихме могли да правим разлика между български и чуждестранни туристи, защото тя би била дискриминационна. Туризмът е индустрия, която посреща в България над 9 милиона чуждестранни туристи, българските туристи са част от тях", отбеляза тя.

"Добрият резултат е необходимостта от промяна в мащаба на мислене, планиране и управление, защото туризмът далеч не е една сфера на обслужване и крайният продукт е следствие на голямото и интелигентно планиране, което за нас е крайно време да започне", коментира д-р Карастоянова.