Даниела Дариткова: Докладът не е за това правителство, той е за България, такава, каквато я вижда Европа

Председателят на ПГ на ГЕРБ допълни, че има и критики, но те съвпадат с приоритетите, които са очертали и са в съответствие с посоката, която следват

Докладът на Европейската комисия за България е това, което четем, обсъждаме и интерпретираме по начин, който касае България, а не партийните пристрастия на едни или други политици. 

Ние смятаме, че това е обективен доклад, той има своите положителни оценки на постигнатото и критики, които ние възприемаме и смятаме, че могат да търсят своето решение. Това заяви в предаването „Лице в лице” председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

"Докладът не е за това правителство, той е за България, такава, каквато я вижда Европа. Европа вижда напредъка и постигнатото в борбата с корупцията. Тя оценява това, че антикорупционното законодателство дава рамка, която позволява да се изследват и да се води борба с корупционните процеси и се отчита даже, че в началото на годината в резултат на съвместните действия на Изпълнителната и Съдебната власт са предприети наказателни действия срещу корупционни практики на министри, зам.-министри, народни представители, кметове на общини и райони.

Това се отчита като реално действие в борбата с корупцията. Дава се оценка и на действията, които касаят спазването на върховенството на правото в България", каза Даниела Дариткова. 

Тя допълни, че има и критики, но те съвпадат с приоритетите, които са очертали и са в съответствие с посоката, която следват.