Десислава Атанасова: Парламентът може да функционира и със 121 народни представители

Предложението за намаляване броя на народните представители не беше допуснато, защото то противоречеше на Конституцията, допълни тя

Днес Георги Свиленски от БСП отправи остри критики към работата на 44-тото Народно събрание и към законодателната му дейност.

Гост в "Лице в лице" е Десислава Атанасова, ГЕРБ - за осигуряването на честни избори и с равносметка на законодателната дейност на 44-тото Народно събрание.

"Традиционно институцията Народно събрание не се радва на изключително доверие сред обществото ни. Но тя представлява избраните от всички парламентарно представени партии народни представители. За авторитета на тази институция отговаряме всички по равно. Разбира се, опозицията винаги се опитва да прехвърля отговорността на управляващите, които формират дневния ред", коментира тя.

"Парламентът може да функционира и със 121 народни представители. Предложението за намаляване броя на народните представители не беше допуснато, защото то противоречеше на Конституцията. Но за да започне един обществен дебат, проблемите трябва да се сложат на масата. След като има част от обществото ни, която иска тази промяна, защо да не дебатираме", каза Десислава Атанасова.

Вижте във видеото целия разговор.