Десислава Танева: Готова съм да понеса всякакви обиди и клевети в името на оцеляването на земеделската общност

Тя отказа да коментира и причините за отстраняването на нейния заместник Чавдар Маринов. Не е първият отстранен чиновник, лаконична беше Танева

Въпросната позиция е едно лично обвинение спрямо мен. Неуважително е към общността да я занимават с личната си война спрямо мен. Така земеделският министър Десислава Танева коментира гневната позиция на Сдружението за модерна търговия, под която са се подписали всички големи търговски вериги.

„Всички обвинения мога да изтърпя, за мен те нямат значение, за мен е важно в края на тази криза земеделските производители да са оцелели. Да не гледаме сутрин репортажи как се изхвърлят най-качествената българска продукция“, уточни земеделският министър.

Танева подчерта, че е готова да понесе всякакви „обиди и клевети“ в името на оцеляването на земеделската общност, която в момента е много уязвима и има нужда от целенасочена помощ.

Учудена съм, че тези мултинационални оператори могат да стигнат до това ниво – такъв личен памфлет, коментира още земеделският министър.

Тя отказа да коментира и причините за отстраняването на нейния заместник Чавдар Маринов. Не е първият отстранен чиновник, лаконична беше Танева.