Доц. Ангел Кунчев: Блокиране на градове и населени места няма да има

На този етап, дори при два-три пъти по-голяма заболеваемост, системата ще се справи и ще поеме болните, смята доц. Ангел Кунчев от Националния оперативен щаб

Мерки от рода на блокиране на градове и населени места заради ръста на заболяваемостта от COVID-19 няма да има. Оттук нататък мерките трябва да са локални и таргетирани. Това съобщи в предаването „Лице в лице” доц. Ангел Кунчев от Националния оперативен щаб.

„Днес подготвям едно указание, не към директорите на РЗИ, а към областните управители , в качеството им на председатели на местните щабове. Оттук нататък мерките трябва да бъдат първо локални и второ таргетирани – намесваме се там, където има проблем, защото и в момента заболяваемостта между отделните региони е огромна, тя е с пъти. Най-засегнати са Благоевград, Смолян, най-малко – Ловеч, Враца, Велико Търново и Хасково, и разликите между тях са огромни”.

Явно, че ще живеем с тази пандемия, вероятно може би още година, докато дойде ваксина, докаже се, че тя е ефикасна, голяма част от хората се имунизират и спре разпространението, допълни доц. Кунчев.