Екатерина Захариева: До момента 18 държави от ЕС са взели решение за временно ограничаване на полетите от Великобритания

Доста голяма част от държавите имат изискване за PCR тест за влизане или карантина, допълни тя

Европа и светът навлизат в нова COVID драма. Нов щам на коронавируса стресна властите и хората. Много страни, включително и България, затвориха въздушното си пространство за полети от Англия и наложиха карантина на пристигащите от там. Това стана и след изявление на Борис Джонсън.

А у нас в края на миналата седмица се разрази нов шпионски скандал. Министерството на външните работи обяви за персона нон грата дипломат от руското посолство в София и му даде 72 часа срок да напусне страната заради действия, несъвместими с дипломатическия му статут. Това е станало по сигнал на ДАНС и в специализираната прокуратура е образувано досъдебно производство за престъпление срещу Република България.

В студиото на "Лице в лице" е Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи.

"Снощи имахме съвещание при премиера, днес също имахме съвещание по същата тема с ресорните министри. Следим ситуацията и в момента, в който имаме и повече информация, и оценка на нашите здравни специалисти, сме готови да реагираме", коментира тя.

"До момента 18 държави от Европейския съюз са взели решение за временно ограничаване на полетите от Великобритания. Доста голяма част от държавите имат изискване за PCR тест за влизане или карантина. Припомням, че пътуващите от България до Великобритания са с карантина", каза още министър Захариева.

Вижте във видеото целия разговор.