Експерт по сигурността: Трябва да се водим от позицията на Външно министерство

Проф. Николай Радулов коментира прекратената визита на президента в Естония

Как се доказва "активно мероприятие" - разговаряме с проф. Николай Радулов, експерт по сигурност. Припомняме и задочния диалог между президента Радев и премиера Борисов по повод прекратената визита на държавния глава в Талин. 

"Трябва да се водим от тона на Борисов. Той беше изпълнен с ирония. Това, което искаше да каже президентът, то не беше свързано с това, че може би има нещо, скроено срещу него от някакви специални служби, тъй като обикновено словосъчетанието "активно мероприятие" се свързва с дейност на специалните служби. Той искаше да каже, че това, което се е случило, е нещо, което някой се е погрижил и този някой е близък до властта. Някой се е погрижил да му погоди така, че да бъде възпрепятствана срещата", коментира експертът по сигурността. 

"По-скоро прилича на чиновническа клюка. Някой на някой се е обадил, този някой е побързал да го разпространи. Знаете, че Външно министерство няколко пъти заемат позиция, че не тази година и не под патронажа на президента трябва да се случи това събитие - от тази гледна точка трябва да се водим", каза проф. Радулов.

Целия разговор вижте във видеото.