Емил Георгиев: От "Правосъдие за всеки" внасяме 4 конкретни идеи, свързани със съдебната власт и конституционните изменения

Една от идеите е да няма главен прокурор

Следва разговор за правовия ред, правосъдието за всеки и възможно ли е референдумите да се окажат опасна игра.

Гост в предаването "Лице в лице" е адвокат Емил Георгиев.

"Въпросът не е в това в чии ръце отива властта, а кой може да взима решения, защото референдумите трябва да бъдат организирани около въпроси, които могат да бъдат отговорени с "Да" или с "Не". Ако се зададе по-специфичен, по-затрудняващ обществото въпрос, няма как да се постигне еднозначно решение чрез референдум. В България възможностите да се произнасяме по референдуми ги имаме отскоро и е хубаво да понатрупаме малко опит в това отношение", обясни той.

"От "Правосъдие за всеки" внасяме 4 конкретни идеи, свързани със съдебната власт и конституционните изменения. Тъй като съдебната власт е главата, която в най-голяма степен се нуждае от някакво изменение в нашата Конституция, ние казваме "без фигурата на главния прокурор". Тя е изкуствено пришита", заяви адвокат Емил Георгиев.

Вижте във видеото какво каза адвокат Емил Георгиев за ветото на президента Румен Радев върху част от изборния закон и протеста на "Правосъдие за всеки".