Георг Георгиев за изгореното българско знаме в Северна Македония: Проблемът тук е в рецидива

Това е втори път, в който наблюдаваме такъв вандалски знак, допълни той

Проблемът тук е в рецидива. Това е втори път, в който наблюдаваме такъв вандалски знак. Това каза Георг Георгиев, заместник-министър на външните работи, в предаването "Лице в лице" относно отношенията ни със Северна Македония и изгореното наскоро българско знаме.

"Това, което ни тревожи, е отсъствието на желанието да се справим с проблемите, прехвърлянето само в една посока на проблема и адресирането единствено на България като едва ли не отговорна за задълбочаването на отворения въпрос между нашите страни, което дълбоко не е така и е погрешно. Приоритет на българската външна политика е отношенията ни с Република Северна Македония да се развиват. Ние сме държавата, която е подпомагала евроатлантическата интеграция на тази страна в целия ѝ ход", коментира той..

"Ние сме демонстрирали своята воля. Много ни се иска същото да го видими и от колегите от Република Северна Македония. Смятам, че реакцията след второто изгаряне на българския флаг ще бъде много показателно", допълни Георг Георгиев.

Вижте във видеото целия разговор.