Георги Харизанов и Ивайло Нойзи Цветков не прогнозират революционни обрати на политическата сцена

Вижте как коментираха политическия сезон

Георги Харизанов и Ивайло Нойзи Цветков са в студиото на "Лице в Лице" с коментар на изминалия "горещ" политически сезон, в който част от събитията само от последната седмица са: протести срещу кандидатурата за главен прокурор на Иван Гешев, хакерска атака срещу НАП, вето на президента върху сделката за изтребителите F-16 и още.

Харизанов: "Изказването на Иван Гешев е абсолютно приемливо за кандидат за главен прокурор. Двойнствената роля, която заема на зам. главен прокурор и шеф на специализираната прокуратура би трябвало да го ограничи от политически изказвания, но тъй като той е единственият номиниран за поста на главен прокурор, нормално е той да отговори на критиките срещу него. Христо Иванов е първият политик, официално признал, че оказва политически натиск върху ВСС."

Нойзи Цветков: "В милиционерския не преподават Монтескьо и затова се получават разминавания в изказванията. Въпросът е да има система за контрол и граждански контрол, изградена в една работеща демокрация - нещо, което в България го няма."

Вижте целия разговор във видеото.