.

Георги Харизанов: Ще се разшири обхватът на действие на антикорупционния закон

Скандалът "Апартаментгейт" ерозира доверието в ГЕРБ, но управляващата партия е решила да промени антикорупционния закон, смята той

Скандалът "Апартаментгейт" ерозира доверието в ГЕРБ, но управляващата партия е решила да промени антикорупционния закон, така че обхватът му да бъде разширен и да бъдат разследвани дори чиновници на най-ниско ниво - това заяви Георги Харизанов от Института за дясна политика.

"Този закон ще разшири обхвата си, това пролетно почистване на политическата среда ще продължи и ще се свърши веднъж завинаги, защото никой досега не го е свършил. Законодателството на прехода се изразяваше в козметични промени и няма нито един политик, който да е осъден за корупция", заяви Харизанов.

"Ще се разшири обхватът на действие на антикорупционния закон, за да покрие всички най-важни слоеве от българското общество, които могат да извършат корупционни действия", допълни той.

"Тогава социологическите агенции сочеха паритет, както и сега – с крехка преднина на БСП. Всички социологически агенции казват "това е моментна снимка на обществото". Когато хората се питат "за кого ще гласуват", не може да се каже дали говорят за парламентарни избори или европейски, защото дебатът в България, особено от страна на БСП, е за парламентарни избори", посочи политологът доц. Татяна Буруджиева.