Христо Иванов: ГЕРБ повече не могат да излъчат управление, защото са абсолютно токсични

Сарая и върхушката на ДПС имат роля за изграждането на корупционната държава, подчерта съпредседателят на ДБ

„Класическа пирова победа“ – това според Христо Иванов от „Демократична България“ виждаме в парламента, където ГЕРБ има най-голямата група, но всички други депутати гласуват срещу нейните предложения.

„Да, аритметично те са взели най-много места и не, те не могат повече да излъчат управление, защото са абсолютно токсични. Видя се, че дори досегашните им бизнес партньори от ДПС не искат повече да бъдат с тях“, заяви той в специалното издание на „Лице в лице“ и се обърна към симпатизантите на ГЕРБ: „Трябва да се замислят дали дълго време ще могат да бъдат част от една такава токсична политическа формация“.

В същото време Иванов подчерта, че гласуването в парламента е въпрос на съвест, а депутатите не са „някакво стадо, на което партийните шефове въртят криваците“ и затова ще апелира към съвестта на всеки депутат. „За някакви конкретни неща и най-неочаквани мнозинства може да гласуват – стига да е по съвест и в национален интерес, а не да е като част от някакви скрити договорки, които като връхче на айсберг се появяват в определено гласуване“, отбеляза председателят на ПГ на „Демократична България“.