Христо Иванов: Страната се намира в три кризи

Третата криза е кризата на държавността - кризата, свързана с правосъдието, кризата, свързана с корупцията, коментира той

"Не сме спирали с опитите за това да има кабинет, защото смятаме, че това е въпрос на отговорност. "Демократична България" има много ясна програма за това какво трябва да се направи и капацитет от гледна точка на хора, екипи, които може да бъдем полезни на страната", каза съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в студиото на "Лице в лице".

"Страната се намира в три кризи. Едната криза е кризата, свързана с епидемиологичната обстановка и необходимостта от провеждане на един наистина решителен план за доброволна ваксинация. Втората криза е икономическата криза, която е отключена от здравната криза, но ще се превърне в предизвикателство за преминаване към технологично обновяване на икономиките. В България отговорът на тази криза е планът за възстановяване, който трябва да превърнем в една много добра инвестиция, именно в модернизацията на страната. Третата криза е кризата на държавността - кризата, свързана с правосъдието, кризата, свързана с корупцията. Ние смятаме, че "Демократична България е създадена за това, именно тази криза, която е най-трайната, ние искаме с нея да се захванем", коментира той.

Вижте целия разговор във видеото.