Ирена Анастасова: БСП винаги в действията си слага най-напред интересите на страната

След като изчистим някои различия, Националният съвет ще реши за подкрепата за проектокабинета, уточни зам.-председателят на БСП

Не настояваме за писмено споразумение с „Има такъв народ“, бихме искали да има такова. Това обяви в интервю за предаването „Лице в лице“ зам.-председателят на БСП Ирена Анастасова по повод преговорите с ИТН за подкрепа за предложения от тях кабинет.

Тя уточни, че в последното решение на Националния съвет на партията не фигурира изискване за писмено споразумение с партията на Слави Трифонов.

Анастасова обясни, че на предвидените за утре консултации с ИТН двете партии трябва да изчистят някои различия, предимно в сферата на средното образование.

След тези разговори отново трябва да се произнесе Националният съвет на партията дали БСП ще подкрепи ИТН. Решението ще бъде взето на подпис от 180-те членове на съвета, уточни зам.-председателят на партията.

По думите ѝ социалистите са склонни да подкрепят партията на Трифонов, защото в противен случай едва ли ще има редовно правителство, а това няма да е добре за държавата.

Последни