Кънчо Стойчев: С избора на председател на Народното събрание ще видим накъде тръгват тези 6 партии

Мира Радева: Изключително съм удовлетворена, че ксенофобският, расисткият вот не намериха място в парламента

Резултатите от изборите за Народно събрание коментираме с Мира Радева и Кънчо Стойчев. 

"ГЕРБ ще бъдат страшно сами в тази зала." - каза Кънчо Стойчев. По негови думи Слави Трифонов няма да се коалира с ГЕРБ, защото "ще загуби всичко, което спечели". 

Кънчо Стойчев прогнозира, че би било много трудно съставянето на парламент и ще си върви към нови избори. "С избора на председател на Народното събрание ще видим накъде тръгват тези 6 партии", каза още той.

Високият изборен резултат на ИТН коментира и Мира Радева. Според нея това се е случило "благодарение на една идея за коренна промяна". Тя вижда капан, който стои пред "Има такъв народ" - от една страна от там заявяват, че няма да се коалират с ГЕРБ, от друга - никоя от другите партии няма да прегърне идеята за мажоритарен вот.

Разликите с прогнозните резултати Мира Радева обясни с наличието на "много тежки поколенчески разломи". По думите й много внимателно трябва да се следи т. нар. "периферен електорат".

"Изключително съм удовлетворена, че ксенофобският, расисткият вот не намериха място в парламента. (...) Защото по-важно е да се обичаме, не да се мразим." - каза Радева.