.

Каракачанов: Имаме мандат да водим преговори за сключване на договор за изтребител F-16

Спират ли се преговорите с Швеция за "Грипен", може ли да се подведе под отговорност страната ни заради избора на изтребители от САЩ и защо коалиционните партньори на ВМРО от „Атака” и НФСБ не са го подкрепили при гласуването в парламента?

„Ние получихме разрешение да водим преговори за закупуване на самолети, не сме получили да разрешение да купуваме изтребители. Имаме мандат да водим преговори, обясни в предаването „Лице в лице” по bTV вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

„Всички видяхме изявленията на Белия дом, че ще се съобразят с българските възможности. Тяхната позиция е гъвкава. Ако разговорите и преговорите са успешни, едва тогава ще поискаме от парламента да разреши закупуването на самолетите. След като приключат преговорите, и ако те са успешни, Народното събрание ще реши дали да купуваме самолети. Ако преговорите не са успешни, парламентът може да реши да преговаряме с някой друг”, каза още Красимир Каракачанов.

Той подчерта, че преговорите се водят на държавно ниво. „Ние не преговаряме с фирми, а с държави. Не преговаряме с „Локхийд Мартин”, а със САЩ, не преговаряме с "Грипен", а с Швеция", обясни още военният министър.

Коментирай
публикувай
  • djdragomix

    Трябва да са ни бесплатни