Корнелия Нинова: Мафията и задкулисието винаги са близките до властта

Защото там са парите, там са средствата, които се разпределят, допълни председателят на БСП

"Преди четири години за пръв път заявихме, че има паралелна държава, мафия, и че нашата цел е да променим модела на управление. Тогава бяхме самотни. Разликата сега е, че хиляди хора на площада искат същото", каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в студиото на "Лице в лице".

"Сега ще влезем и ще се регистрираме за кворум единствено и само за машинно гласуване. Това вярвам, ще бъде в сряда. Оттам нататък не можем и не искаме да правим кворум на едно изчерпано управление, на един делегитимиран парламент и по този начин да бъдем част от законодателството, което се приема, което е абсолютно лобистко", категорична е тя.

"Мафията и задкулисието винаги са близките до властта, защото там са парите, там са средствата, които се разпределят. Това е моделът на управление, който наложи Борисов заедно със придружаващите му партии, с бизнеса около властта, които получава обществени поръчки, получава средства в разрез с правилата. Има ежедневни примери за задкулисие", обясни Нинова.

По отношение на проекта за Конституция тя коментира: "Тази, която предлага Борисов няма никакво значение освен едно - че се опитва да печели време, за да се окопае във властта".

Вижте във видеото целия разговор с председателя на БСП Корнелия Нинова.