.

Корнелия Нинова: Не е редно партии да се месят в избора на главен прокурор

"Манолова има номинация за местните избори и на градската конференция ще бъде обсъдена"

В студиото на "Лице в Лице" е лидерът на БСП Корнелия Нинова с коментар по темата за напрежението в партията по повод сваленото политическо доверие от Борислав Гуцанов, председател на варненската организация на БСП.

"Борислав Гуцанов подкрепя ГЕРБ и модела на управление на Борисов, срещу който ние се борим. Има остри квалификации от страна на варненските социалисти за икономически зависимости, икономически интереси и отчаян призив на тези социалисти - "Вземете мерки!".

По темата за президентското вето по сделката за F-16 Корнелия Нинова потвърди, че БСП подкрепят решението за модернизация на армията, но на цена до 2% от БВП.

"Сделката е твърде скъпа за възможностите на България. Военно-техническата експертиза също не отговаря на първоначалната заявка. Третият аргумент е в посока на европейските ни интереси и общоевропейската армия - европейски партньори бяха отхвърлени, въпреки че бяха дали оферта."

Корнелия Нинова коментира още финансирането на партиите и отпадането на машинното гласуване.

"ГЕРБ наистина ги е страх за местните избори."

Лидерът на БСП пожела да уважи процедурата и отказа да коментира единствената засега кандидатура за нов главен прокурор.

Вижте още във видеото.

 

Последни