Корнелия Нинова с равносметка за БСП преди разпускането на парламента

Лидерът на БСП коментира и поскъпването на стоките от първа необходимост

Националният съвет на партията изрази подкрепа за Румен Радев и Илияна Йотова, но тепърва започват нашите стъпки за номинации за президент и вицепрезидент. Нашите структури харесват двойката на Радев и Йотова, но ние ще уважим правото да има номинации.

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в предаването "Лице в лице".

"При нас винаги има много номинации, накрая обаче се събират колективните органи и решаваме, отсичаме и започваме да работим", добави още тя.

Нинова коментира евентуалния политически проект на Кирил Петков и Асен Василев с хипотетичното участие на Румен Радев.

"Всеки е свободен да прави партийни и политически проекти, но заради честността в политиката, това не бива да се прави с ресурса на служебния кабинет. Да не се прави на гърба на други партии – бъди смел, излез и се състезавай. Имаме информация от наши структури, че хора уговарят наши членове да подкрепят един такъв бъдещ проект", обясни председателят на левицата, като отказа да коментира дали става въпрос за лица от администрацията на Румен Радев, за да не "внася допълнителни интриги".

Корнелия Нинова обясни, че според нея ключът за решението на политическата криза и съставянето на правителство в следващия парламент се намира в предизборната кампания, а не в следизборните коалиции в парламента.

Последни