.

Красимир Каракачанов: Ние стимулирахме преференциите

По време на тази кампания върху ВМРО се стовариха негативните кампании на четири партии, каза Ангел Джамбазки

"Голяма част от хората не излязоха да гласуват, защото кампанията започна мръсно и компроматно. БСП, които всъщност не водеха кампания за евроизборите, а водеха кампания за окалване на основния си политически опонент - ГЕРБ, загубиха от това. Хората, които гласуваха за ВМРО, са хора, които гласуват патриотично, хора, които наблюдаваха кампанията на трите формации, които са в "Обединени патриоти", които наблюдаваха работата ни през последните 2 години и направиха своя ясен избор в полза на ВМРО", каза Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО и вицепремиер, в предаването "Лице в лице".

"По време на тази кампания върху ВМРО се стовариха негативните кампании на четири партии. Това бяха на партия "Воля", "Атака", "Възраждане" и "Презареди България". Тези хора не работеха за своя положителна кампания, те искаха да свалят нас – да нямаме ние представителство. Това беше тяхната игра. Хората избраха да се съсредоточат около родолюбието, патриотизма и национализма. Беше ясно, че само ВМРО ще реализира мандати и само ВМРО ще представлява отново българския национален интерес, както ние го разбираме", каза Ангел Джамбазки, водач на листата на ВМРО.

"Ние стимулирахме преференциите. В цялата листа от 17 човека 6 бяха членове на ВМРО, останалите са хора, с които ние сме работили в годините и имаме общи виждания. Това са хора, които ние стимулирахме. Ние сме дали шанс на много хора в нашата листа да се борят за доверието на гражданите", коментира Каракачанов.