Красимир Каракачанов: Тези протести са полезни. Те играят ролята на катализатор

Едно от нещата, които замисляме, е хората, които са най-потърпевши, да получат определен финансов бонус, обясни вицепремиерът и министър на отбраната

Смятам, че тези протести са полезни. Полезни за това, че те винаги играят ролята на катализатор. Много от нещата, които аз или други мои колеги министри сме искали да се случат, но са оставали на заден план, хората казаха, че тези неща трябва да се случват. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в предаването "Лице в лице".

"Икономическите мерки за преодоляване на кризата ще бъдат представени на обществото най-късно в понеделник или вторник", отбеляза той.

"Още в самото начало имаше призиви да дадем лични компенсации на хората, които са най-много засегнати. Тогава не го направихме по една причина. Имахме съмнението, че пандемията може да се повтори. И ако целият финансов ресурс на държавата беше "изгърмян" през времето март, април, май, сега нямаше да има оперативен ресурс, с който да се разполага. Едно от нещата, които замисляме, е хората, които са най-потърпевши - хората, които са с по-ниски доходи, хората, които са останали без работа, да получат определен финансов бонус. Другото, което коментираме, е да се разшири обсегът на ваучерите, за да постигнем двоен ефект", поясни Красимир Каракачанов.

Вижте целия разговор във видеото.