.

Красимир Вълчев: Минималната учителска заплата ще бъде 920 лева

Увеличението е заложена в бюджета за следващата година, каза министърът на образованието

"Целта на комисията е да направи един цялостен преглед на всички текстове в учебниците. Те се изписват от издателствата, от автори колективи, които са наети от издателствата, но има текстове, които са дискусионни или не са написани по най-добрия начин. Може би служителите в министерството нямат най-добрия поглед да дадат най-точната оценка и затова е необходимо ангажирането на по-широк кръг от специалисти. Аз приех това предложение на ВМРО. Що се отнася  до темата за джендъра, тя беше поставена днес от Марешки като народен представител.

Според мен няма никаква джендър идеология. Ако имаше такава, веднага бих направил препоръка този текст да се промени", каза в предаването "Лице в лице" министърът на образованието Красимир Вълчев относно наличието на джендър текстове в учебниците.

"Увеличението е заложена в бюджета за следващата година. Още миналата година, в началото на мандата, ние поехме ангажимент за двойно увеличение на възнагражденията. Казахме, че учителите са най-важни. Ако имаме добри учители, ще имаме добра база по всички останали професии. Най-много разчитаме на тях и ще инвестираме приоритетно в тях", коментира той относно увеличението на учителските заплати.

Гледайте цялото предаване на btvplus.bg