Кристиан Вигенин: ЕК са отписали това правителство

Вигенин коментира и отцепилите се шестима от БСП. По думите му няма никакво драматизиране, а партията ще се промени и ще работи още по-добре

Не може да се каже, че е положителен евродокладът, не съм виждал толкова сив доклад. Това каза Кристиан Вигенин, член на НС на БСП и зам.-председател на НС, в студиото на „Лице в лице“.

"Дори когато излизаха (доклади) за България, когато уж бяхме най-зле по отношение на върховенството на закона и независимостта на медиите. Тук няма нито една дума насърчение или надежда нещо да се случва в следващите месеци. Много е критичен по отношение на съдебната система, споменава се отчетността за наказателната отговорност за главния прокурор, структурата и функциите на ВСС, изрично се казва, че има напредък структурирането по работата на борбата с корупцията, но на практика няма никакви резултати финални, така е формулирано“, коментира Вигенин.

Докладът е негативен, в ЕК са отписали това правителство, добави той.

Вигенин коментира и отцепилите се шестима от БСП. По думите му няма никакво драматизиране, а партията ще се промени и ще работи още по-добре.

В момента левицата е по-консолидирана, съжаляваме за тръгналите си, но ще преодолеем и това, каза Вигенин. За него обаче напускането няма никакво логично обяснение.