Кузман Илиев: Слави Трифонов трябваше с лицето си да се опита да предложи реални решения и да поеме отговорност

Според политолога Ивайло Динев има едно връщане на политиката, раздвижване в политическия процес, сменяне на властовите пластове и промяна в нагласата на хората

"Два са сценариите, при единия отиваме на предсрочни избори за пореден път, при втория имаме нещо много крехко", коментира в предаването „Лице в лице“, Кузман Илиев, политически анализатор от ВМРО, за подкрепата на кабинет с мандата на ИТН.

Според него се наблюдават много плаващи мнозинства и опити на другите играчи, които подкрепят такова нещо просто, за да не се върне Бойко Борисов.

По думите му политическият дебат е деиделогизиран, няма системни послания. „От една страна Слави Трифонов предлага експертен кабинет, който е с много ясен десен икономически експерт, а в следващия кабинет, който се предлага сега, няма такъв профил“, посочи Кузман Илиев.

Според политолога Ивайло Динев има едно връщане на политиката, раздвижване в политическия процес, сменяне на властовите пластове и промяна в нагласата на хората. 

„Някои дългосрочни тенденции, които характеризират българското общество, все още присъстват и едно от тях е липсата на доверие“, отбеляза обаче той. Според него сега имаме липса на доверие между протестните партии, липса на доверие към доскоршната опозиция.

„Ключово е да разберат, че преговори се водят първо, когато имаш доверие в отсрещната страна, че тези преговори имат равностойна позиция за всеки от участниците“, обясни политологът.