Мария Габриел: Оставам еврокомисар

Лиляна Павлова става евродепутат, допълни тя

"Още по време на кампанията имаше време за оценка, за анализ, за изводи. Бяха ни изпратени много ясни послания. Искаме да се борим за това всеки да има по-висок доход, да бъде по-добър жизненият стандарт, да продължаваме да развиваме и най-малкото населено място, най-отдалеченото училище, хората да усещат, че те са тази Европа, за която говорим, а не нещо, което е външно и далечно. Поуката е много ясна - постоянен диалог с хората, много бърза реакция, когато става въпрос за безкомпромисност спрямо защита на принципи и ценности, носене на отговорност и много резултати", каза Мария Габриел в студиото на "Лице в лице".

"В своя стил нищо не бих променила. Силата ми е връзката с хората. Когато става въпрос за защита на националния интерес, изводът е един - обединение, единство и принципи", коментира тя.

"В Европейския парламент трябва ясно да защитим националния интерес в рамките на общоевропейския, но в постоянен диалог с хората", отбеляза Мария Габриел.

Водачът на листата на ГЕРБ за евроизборите Мария Габриел се отказва от мястото си в Европейския парламент и ще остане еврокомисар. Това обяви самата тя.