Мартин Табаков: Доналд Тръмп е по-скоро симптом на това разделение в американското общество

Няма как да изключим от равносметката и двата мандата на Барак Обама, които предхождаха този на Доналд Тръмп, допълни анализаторът

Гост в "Лице в лице" е международният анализатор Мартин Табаков - за събитията в САЩ.

"За да се стигне до това, което видяхме вчера, има две основни причини. Едната е от по-конюнктурно естество, и това е меко казано неадекватното поведение на действащия президент от провеждането на изборите насам. Това е период, в който видяхме как действащия президент жонглираше с фалшиви новини. Второто нещо, с което се ангажира в този период президентът, е създаването на алтернативни сюжети", каза той.

"Доналд Тръмп е по-скоро симптом на това разделение в американското общество. Няма как да изключим от равносметката и двата мандата на Барак Обама, които предхождаха този на Доналд Тръмп", поясни Мартин Табаков.

"За да се превърне в силен президент, Джо Байдън не трябва да допусне да се превърне в заложник на своята собствена демократическа партия. Джо Байдън трябва да формира своята политика абстрахирайки се от партията, която го е излъчила за президент", смята анализаторът.

Вижте целия коментар във видеото.